مؤسسهای وابسته به سازمان ملل، آواتار هوش مصنوعی پناهجو ایجاد کرد
یک مؤسسه پژوهشی وابسته به سازمان ملل متحد، دو آواتار مجهز به هوش مصنوعی طراحی کرده است تا به آموزش مردم درباره مسائل پناهجویان کمک کند.
وبسایت ۴۰۴ Media در گزارشی نوشت که این پروژه توسط یکی از کلاسهای «مرکز پژوهش سیاستی دانشگاه سازمان ملل متحد» (UNU-CPR) انجام شده و منجر به ایجاد دو عامل یا آواتار هوش مصنوعی شده است:
آمینا، یک زن خیالی که از سودان گریخته و اکنون در اردوگاه پناهجویان در چاد زندگی میکند،
و عبدالله، یک سرباز خیالی از نیروهای پشتیبانی سریع سودان (RSF)، یک گروه شبهنظامی درگیر در بحران این کشور.
قرار است کاربران بتوانند از طریق وبسایت این پروژه با آمینا و عبدالله گفتگو کنند. البته، نویسنده گزارش میگوید که در تلاش برای ثبتنام در روز شنبه، با پیام خطا مواجه شده است.
ادواردو آلبرشت، استاد دانشگاه کلمبیا و پژوهشگر ارشد در UNU-CPR، به ۴۰۴ Media گفته که او و دانشجویانش «فقط در حال بازی با این ایده» بودند و این پروژه را بهعنوان یک راهحل رسمی برای سازمان ملل پیشنهاد نمیدهند.
در مقالهای که خلاصهای از این پروژه را ارائه میدهد، آمده که این آواتارها ممکن است در آینده برای «تبیین سریعتر درخواست کمک مالی از حامیان» مورد استفاده قرار گیرند. با این حال، مقاله به واکنش منفی برخی شرکتکنندگان در کارگاه نیز اشاره کرده است؛ مثلاً برخی گفتهاند که «پناهجویان در دنیای واقعی بهخوبی قادرند از خودشان دفاع و صحبت کنند.»
این پروژه بازتابی از بحثهای جاری درباره استفاده از فناوریهای نوین در روایتسازی و کمکهای بشردوستانه است — و همزمان، زنگ هشداری درباره خطر جایگزین کردن صدای واقعی انسانها با ابزارهای مصنوعی.