متا قصد دارد بسیاری از ارزیابیهای ریسک محصولات خود را خودکار کند
شرکت متا (مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ) در حال برنامهریزی برای خودکارسازی بخش عمدهای از ارزیابیهای خطرات محصولات خود است. بر اساس گزارشهای داخلی که به گفته رادیوی عمومی ملی آمریکا (NPR) دیده شدهاند، بهزودی ممکن است یک سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی مسئولیت بررسی آسیبهای احتمالی و خطرات مربوط به حریم خصوصی برای نزدیک به ۹۰ درصد از بروزرسانیهای اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام و واتساپ را بر عهده بگیرد.
NPR اشاره میکند که بر اساس یک توافقنامه با کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) در سال ۲۰۱۲، متا (که در آن زمان فیسبوک نام داشت) موظف است بررسیهای حریم خصوصی روی محصولاتش انجام دهد و خطرات هر بروزرسانی احتمالی را بسنجد. تا به امروز، این بررسیها عمدتاً توسط ارزیابهای انسانی انجام میشده است.
طبق گفتهها، در سیستم جدید، متا از تیمهای محصول میخواهد یک پرسشنامه درباره کار خود پر کنند. سپس معمولاً یک «تصمیم فوری» دریافت خواهند کرد که در آن خطرات شناساییشده توسط هوش مصنوعی و همچنین شرایطی که بروزرسانی یا قابلیت جدید باید قبل از عرضه رعایت کند، مشخص شده است.
این رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی به متا اجازه میدهد محصولاتش را سریعتر بروزرسانی کند. با این حال، یک مدیر سابق به NPR گفته است که این سیستم «خطرات بالاتری» نیز به همراه دارد. به گفته وی، «عواقب منفی» تغییرات محصولات، کمتر ممکن است قبل از آنکه در دنیای واقعی مشکلساز شوند، شناسایی و جلوگیری شوند.
یک سخنگوی متا در پاسخ اعلام کرد که این شرکت «بیش از ۸ میلیارد دلار» در برنامه حریم خصوصی خود سرمایهگذاری کرده و متعهد به «ارائه محصولات نوآورانه» برای کاربران است، در حالی که «تعهدات نظارتی» را نیز رعایت میکند.
این سخنگو افزود: «همگام با تکامل خطرات و بلوغ برنامهمان، فرآیندهای خود را برای شناسایی بهتر ریسکها، سادهسازی تصمیمگیری و بهبود تجربه کاربران ارتقا میدهیم. ما از فناوری برای ایجاد ثبات و قابلیت پیشبینی در تصمیمات کمخطر استفاده میکنیم و برای ارزیابیهای دقیق و نظارت بر موضوعات جدید یا پیچیده، بر تخصص انسانی تکیه داریم.»