گروه همکاری کارآفرینی و نوآوری باز

اخبار

آیا یک شرکت جاسوس‌افزار «اخلاق‌مدار» می‌تواند ارائه فناوری خود به ICE را توجیه کند؟

شرکت پاراگون (Paragon)، یک شرکت اسرائیلی تولیدکننده جاسوس‌افزار که خود را به عنوان فروشنده‌ای «اخلاق‌مدار» معرفی می‌کند، زمانی در کانون توجه قرار گرفت که اوایل امسال فاش شد ایتالیا از ابزارهای این شرکت برای جاسوسی از تلفن همراه دو روزنامه‌نگار استفاده کرده است. پاراگون در پاسخ، همکاری با ایتالیا را متوقف کرد و به نخستین شرکت جاسوس‌افزاری تبدیل شد که به‌طور عمومی نام یکی از مشتریان خود را پس از سوءاستفاده از محصولاتش افشا می‌کند.

اکنون، پاراگون با یک چالش اخلاقی تازه مواجه شده است: اینکه آیا باید به مأموران اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) اجازه دهد از فناوری جاسوس‌افزار آن استفاده کنند یا نه.

قراردادی یک‌ساله به ارزش ۲ میلیون دلار که پاراگون در سپتامبر ۲۰۲۴ با ICE امضا کرده، همچنان در مرحله بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. به گفته پاراگون در گفت‌وگو با TechCrunch، این شرکت تا این لحظه هیچ ابزاری در اختیار بخش تحقیقات امنیت داخلی ICE قرار نداده است.

از زمان آغاز به کار دولت ترامپ در ژانویه، این دولت مجوز انجام عملیات‌های گسترده دستگیری مهاجران را به ICE داده است. این عملیات‌ها منجر به بازداشت هزاران مهاجر — و حتی تعدادی از شهروندان آمریکایی — شده‌اند؛ بخشی از این بازداشت‌ها به لطف داده‌های موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی فدرال و فناوری‌هایی که توسط شرکت فناوری‌محور Palantir تأمین شده، ممکن شده است. با تصویب قانون اصلی ترامپ موسوم به “لایحه زیبای بزرگ” و افزایش قابل توجه بودجه ICE، استفاده از جاسوس‌افزار می‌تواند ابزاری قدرتمند برای اجرای سیاست‌های مهاجرتی دولت ترامپ باشد.

با باقی‌ماندن تنها دو ماه تا پایان اعتبار این قرارداد، ممکن است پاراگون هرگز ابزارهای خود را به ICE تحویل ندهد. اما تا پیش از پایان قرارداد در ۲۹ سپتامبر، دولت ایالات متحده می‌تواند هر لحظه آن را تأیید کند و در این صورت، پاراگون باید درباره استفاده از ابزارهایش در خاک آمریکا تصمیم‌گیری کند.

در حال حاضر، این شرکت تمایلی به صحبت درباره این موضوع ندارد. TechCrunch وقتی از پاراگون پرسید در صورت تأیید قرارداد چه خواهد کرد، شرکت حاضر به اظهارنظر درباره برنامه‌های آینده‌اش یا رابطه‌اش با ICE نشد.

تماس با ما
اگر اطلاعات بیشتری درباره پاراگون دارید، می‌توانید با Lorenzo Franceschi-Bicchierai از دستگاهی غیرشغلی از طریق Signal با شماره ‎+۱ ۹۱۷ ۲۵۷ ۱۳۸۲‎ یا از طریق Telegram و Keybase با آی‌دی @lorenzofb یا ایمیل در تماس باشید. همچنین می‌توانید از طریق SecureDrop با TechCrunch ارتباط برقرار کنید.

قرارداد پاراگون با ICE از زمان امضا شدن تا کنون در حالت تعلیق بوده است. وزارت امنیت داخلی آمریکا بلافاصله پس از امضای قرارداد دستور توقف فعالیت را صادر کرد تا بررسی کند که آیا این قرارداد با دستور اجرایی دولت بایدن تطابق دارد یا نه. این دستور، استفاده نهادهای دولتی آمریکا از جاسوس‌افزارهای تجاری‌ای را که ممکن است توسط دولت‌های خارجی برای نقض حقوق بشر یا هدف قرار دادن شهروندان آمریکایی سوءاستفاده شوند، ممنوع می‌کند.

در آن زمان، یکی از مقامات دولت بایدن به مجله Wired گفت که دولت بلافاصله با مدیران ارشد وزارت امنیت داخلی تماس گرفته تا بررسی کند که آیا این قرارداد با الزامات دستور اجرایی تطابق دارد یا خیر.

با گذشت ۹ ماه، قرارداد پاراگون با ICE همچنان در بلاتکلیفی است و مقامات کاخ سفید دولت ترامپ هم در این‌باره به‌روزرسانی‌ای ارائه نکرده‌اند.

سخنگوی دولت ترامپ، ابیگیل جکسون، در پاسخ به پرسش‌های TechCrunch درباره موضع این دولت در قبال دستور اجرایی دولت بایدن حاضر به اظهارنظر نشد و رسانه را به وزارت امنیت داخلی ارجاع داد. همچنین سخنگوی وزارت امنیت داخلی و ICE نیز از پاسخ‌گویی به پرسش‌ها خودداری کرد.

شرکت‌های فعال در حوزه جاسوس‌افزار معمولاً از افشای نام مشتریان خود اجتناب می‌کنند؛ چرا که نگران آسیب به اعتبار یا از دست دادن قراردادهای دولتی پرمنفعت هستند. پس از آنکه واتس‌اپ فاش کرد که حدود ۹۰ نفر از کاربرانش، از جمله روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر، هدف جاسوس‌افزار پاراگون قرار گرفته‌اند، این شرکت تلاش کرد خود را از این اقدامات فاصله دهد. جان فلمینگ، رئیس هیئت‌مدیره پاراگون، در آن زمان به TechCrunch گفت که این شرکت فقط به «گروه منتخب و محدود از دموکراسی‌های جهان — عمدتاً ایالات متحده و متحدانش» فروش انجام می‌دهد.

به عبارت دیگر، پاراگون می‌خواست به دنیا نشان دهد که فقط با دولت‌های مسئول و قابل اعتماد همکاری می‌کند، و واکنش آن به ماجرای ایتالیا نیز ظاهراً در جهت تقویت همین ادعا بوده است.

اما وقتی شرکتی خود را فروشنده‌ای اخلاق‌مدار معرفی می‌کند، مسئولیت تصمیم‌گیری درباره مشتریانش را به عهده می‌گیرد. همین موضوع باعث می‌شود دیگران نیز حق داشته باشند مشتریان دولتی آن شرکت — از جمله ایتالیا یا ICE — را از نظر اخلاقی زیر سوال ببرند. با تغییر دولت‌ها و رهبران در طول زمان، پاراگون ممکن است ناگزیر شود که دوباره درباره اینکه با چه کسانی کار می‌کند، بازنگری کند.

مایکل دِ دورا، مدیر امور مدنی سازمان Access Now — نهادی غیردولتی که در زمینه افشای سوءاستفاده از جاسوس‌افزار فعالیت دارد — در این‌باره گفت:
«با توجه به سابقه این دولت در حمله به حقوق بشر و سازمان‌های جامعه مدنی، امیدواریم پاراگون در این همکاری تجدیدنظر کند.»

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x